Foreign Policy: Au Revoir, Hollande

Náš Martin Michelot příspěl k článku na Foreign Policy ''Au Revoir, Hollande'', kde komentoval oznámení francouzského prezidenta znovu nekandidovat do funkce v roce 2017.

Článek na Foreign Policy s názvem Au Revoir, Hollande cituje našeho Martina Michelota, který se vyjádřil k historickému rozhodnutí francouzského prezidenta nekandidovat podruhé v roce 2017.

Hollande announced his surprise decision to head off an embarrassing showing in the primaries (...) He would have risked a real humiliation in the Socialist primaries, due to deep and historical unpopularity. 

The president’s decision to step aside opens up space for his Prime Minister Manuel Valls, who is now the frontrunner for the party.

Fillon has also been able to capture the Catholic conservative right that could have tilted towards Le Pen, had the conservatives presented a more moderate candidate.

Celý článek (v anglickém jazyce) si můžete přečíst na stránkách Foreign Policy.

#Foreign Policy #Francie #francouzské prezidentské volby #Francçois Hollande #Manuel Valls

Martin Michelot
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: NATO and transatlantické vztahy, evropská obranná a bezpečnostní politika, francouzská politika, volební procesy a sociální otázky, skupina Visegrád a CEE, institucionálné otázky EU

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org