Odpověď na euroasijskou výzvu východoevropských zemí

Projekt spoluorganizovaný Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM zaměřený na posílení spolupráce EU a zemí Východního partnerství.

Podpořeno: Mezinárodní Videgrádský Fond

Trvání projektu: Květen 2015 – Květen 2016

Vedoucí projektu: Charter'97 Foundation (Bělorusko) 

Spolupracující organizace: Institute of Public Affairs (Varšava, Polsko), Freedom Files Foundation, EUROPEUM - Institute for European Policy (Praha, Česká republika), International Centre for Democratic Transition (Budapešť, Maďarsko), M.E.S.A. 10 (Bratislava, Slovensko), Institute for Public Affairs (Bratislava, Slovensko), Centre for Social and Business Initiatives of Yaremche (Ukrajina).

Cíle: Cílem projektu je propagovat integraci do Evropské unie ve dvou zemích Východoevropského partnerství - v Bělorusku a na Ukrajině sdílením zkušeností získáných zeměmi V4 v politické a socio-ekonomické sféře (reformy, vyrovnávání se s budoucností), včetně úspěchů a neúspěchů a vytvořit vhodnou reakci na snahy podrýt proces integrace v zemích Východního Partnerství do EU.

Projektové aktivity obsahují analýzu a porovnání zkušeností zemí V4 a Východoevropského Partnerství, vytvoření politických doporučení, publikování článků a rozhovorů s experty.

Výstupy:
- Analýza
- Konference

Podpořeno:

Mezinárodní Visegrádský Fond

#projekt #Východní partnerství #V4

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org