Global Go To Think Tank Index 2018

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM byl hodnocen jako nejlepší think-tank České republiky a třetí nejlepší ve střední a východní Evropě!

Umístění za rok 2018 ve všech kategoriích:

  • 3. místo v Top Think Tanks in Central and Eastern Europe 
  • 49. místo v Top Foreign Policy and International Affairs 
  • 111 místo v Top Defense and National Security
  • 121 místo v Top Think Tanks Worldwide (Non-U.S.)
  • 129 místo v Top Think Tanks Worldwide (U.S. and non-U.S.)

Global Go To Think Tank Index, který každoročně vydává Think Tanks and Civil Societies Program (TTCSP) Pennsylvánské univerzity, je celosvětový žebříček předních světových think-tanků. Index hodnotí celoroční práci think-tanků po celém světě a na základě několika kritérií poté sestavuje žebříčky jak dle regionů, tak také podle oblasti působení.

Prezentace výsledků letošního Go To Think Tank Indexu proběhla 30. ledna 2018 v New Yorku, Washingtonu D.C. a dále na více než 100 místech po celém světě. 

Go To Think Tank Index sdružuje více než 6500 think tanků a nám je proto velkou ctí, že v kategorii think tanků střední a východní Evropy náš institut obsadil 3. místo, a v celosvětovém srovnání pak Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM připadlo 125. místo.

Věříme, že naše práce bude mít smysl i v roce následujícím, kdy pro vás chystáme řadu akcí, kde se snažíme povzbudit jak veřejnou debatu, tak i prezentovat výsledky práce našich výzkumných pracovníků.

Zůstaňte s námi v kontaktu i nadále a sledujte nás buď prostřednictvím našich webových stránek, FacebookuTwitteru a Instagramu.

Více o Go To Think Tank Indexu naleznete na stránkách The Think Tanks and Civil Societies Program.

#TTCSP #Go To Think Tank #Go To Think Tank Index #index #hodnocení #žebříček #ThinkTanksMatter



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org