POZVÁNKA: Evropská občanská iniciativa jako nástroj pro utváření Evropy

Zveme Vás na půldenní workshop, který se koná v rámci Festivalu demokracie 2018 a který spoluorganizujeme.

KDY?

Rádi byste se podělili o vědomosti, jak posílit občanskou demokracii? Roadshow Evropské občanské iniciativy míří do Prahy! Její workshop zaměřený na výměnu zkušeností a znalostí se uskuteční 5. října 2018 od 8:30 do 12:30 v prostorách zastoupení Evropské komise v Praze. Přijďte a setkejte se s aktivními občany, podniky, akademiky nebo nevládními organizacemi a diskutujte o tom, jak ovlivnit politiku Evropské unie.

CO?

Půldenní workshop Chopte se iniciativy: Evropská občanská iniciativa jako nástroj k utváření Evropy se koná v rámci Festivalu demokracie 2018 a je organizovaný za podpory Institut pro evropskou politiku EUROPEUM. Společně si během něj položíme mimo jiné následující otázky: Jak může fungovat celoevropská demokracie? Jak mohou občané přispět k jejímu správnému fungování? Jak změnit protesty a aktivismus v činy? Jak povzbudit občany, aby využívali možnosti věci změnit?

Více informací, včetně registrace, najdete zde. Událost je také dostupná na Facebooku.

#Festival demokracie #workshop #Evropská občanská iniciativa

Christian Kvorning Lassen
Zástupce ředitele & vedoucí výzkumu

Expertiza: Migrace/evropská migrační krize, zahraniční politika EU, mezinárodní právo týkající se humanitárních intervencí, skandinávská politika, populismus



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org