Info.cz: „Francouzsko-německý motor Evropy“ míří do Prahy. Dojde na setkání s Babišem na reformu EU?

Náš ředitel Vladimír Bartovic přidal komentář do článku serveru Info.cz o návštěvě Emmanuela Macrona a Angely Merkelové v Praze.

Náš ředitel Vladimír Bartovic přidal komentář do článku serveru Info.cz o návštěvě Emmanuela Macrona a Angely Merkelové v Praze.

Přestože se návštěva odehraje o víkendu 26. - 28. října 2018 při příležitosti oslav 100 let výročí od založení republiky, čistě formální návštěva se neočekává, i protože sám premiér Andrej Babiš tvrdí, že zahraniční politika ho "baví".

S oběma lídry očekávám intenzivní debatu o evropských i zahraničně politických tématech, jakými jsou řešení reformy migračního a azylového sytému EU, víceletý finanční rámec 2021-2027, brexit, transatlantické vztahy, Sýrie. Zároveň očekávám, že zejména Macron bude chtít projednávat i své plány týkající se voleb do EP v roce 2019.

Celý článek je dostupný na serveru Info.cz. 

#Andrej Babiš #Emmanuel Macron #Angela Merkel

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org