ČT24: Předčasné volby ve Spojeném království a brexit

Náš Vladimír Bartovic byl hostem čtvrtečního odpoledního Studia ČT24. Tématem jeho komentáře byly předčasné volby ve Spojeném království a brexit.

Minimálně stejně netrpělivě jako politické strany ve Velké Británii, protože ta sága s brexitem trvá už opravdu příliš dlouho, a tyhle volby jsou další epizodou v tomhletom příběhu. Výsledky těchto voleb v každém případně rozhodnou jakým způsobem se ten proces brexitu pohne dále. Jestli Velká Británie 31. ledna z EU odejde a nebo se bude tento proces protahovat.

Konzervativci by chtěli, aby rozhodl brexit. Sázejí na to, že získají všechny voličské hlasy lidí, kteří si přejí co nejrychlejší brexit. Labouristé naopak doufají, že brexit nebude hlavním tématem voleb. Vsázeli na to a vyhýbali se otázce brexitu a doufají, že budoucnost Velké Británie a ekonomické otázky zvítězí.

Celou reportáž najdete na webu ČT24.

#ČT24 #Brexit #Velká Británie

Expertiza: Institucionální problémy EU, Ekonomicke a Měnové Unie, Euro a Evropský rozpočet, Brexit, zahraniční politika EU, rozšíření EU na Západní Balkán, Slovenská zahraniční a domácí politika a ekonomické problematiky

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org