Slova a činy v Glasgow: COP26 jako milník v globální klimatické politice?

V dalším Policy Paperu píše Katarína Svitková o konferenci, která se bude konat v listopadu 2021. Největší skotské výstaviště v Glasgow bude hostit mezinárodní klimatický summit velkého významu s názvem Konference OSN o změně klimatu, známá též jako COP26. Jedná se o v pořadí již 26. konferenci této série, která odstartovala první konferencí již v roce 1995 v Berlíně.

Delegáti COP26 naváží na roky intenzivní přípravy, diskusí a formulování společné strategie pro řešení vážných globálních dopadů změny klimatu na život na Zemi. Kromě intenzivního výzkumu v oblasti klimatu a podkladové práce politiků a odborníků se od roku 2020 v rámci přípravy na COP26 uskutečnilo 13 konferencí a summitů na vysoké úrovni. Glasgowský summit bude rozdělen do dvou zón - Modré pro národní delegace, agentury OSN, média a neziskové organizace a Zelené zóny akcí a prezentací pro veřejnost.

Celý policy paper najdete pod tlačítkem PDF.

 

#konference #COP26 #Klimatická krize

Katarína Svitková
Výzkumná spolupracovnice

Odbornost: klimatická politika, udržitelnost, městské vládnutí a politika resilience měst, bezpečnostní politika, mezinárodní vysokoškolské vzdělávání



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org