POZVÁNKA: Prague Climate Talks: Klimatická politika EU – od cílů k realitě

Rádi bychom vás pozvali na Prague Climate Talks zaměřující se na expertní diskuse na témata spojená se změnami klimatu. Debatu organizuje Institut pro evropskou politiku EUROPEUM společně s Heinrich-Böll-Stiftung Prague pod záštitou OSN Česká republika. Mediálním partnerem projektu je Deník N. V úterý 1. června se zaměříme na klimatickou politiku EU. Událost proběhne od 17:00 do 18:30 hodin online na našem Facebooku.

V prosinci 2020 se členské státy jednomyslně dohodly na zvýšení evropského cíle pro snížení emisí do roku 2030 ze 40 % na alespoň 55 % (oproti roku 1990). V červenci letošního roku má Evropská komise představit očekávaný balíček klimaticko-energetické legislativy „Fit for 55", který bude zásadní pro splnění nového cíle v příštích deseti letech. Jaké reformy můžeme v tomto balíčku očekávat? Na kterých z nich bude nejnáročnější se dohodnout spolu s členskými státy a Evropským parlamentem? Co bude balíček znamenat pro Českou republiku?

Hosté:  

  • Marek Sitta, Odbor koordinace evropských politik, Úřad vlády ČR
  • Izabela Grundová, DG Clima, Evropská komise 
  • Kateřina Davidová, EUROPEUM Institute for European Policy

Debatu bude moderovat Markéta Boubínová, Deník N 

Akci budeme vysílat živě na Facebooku. Do debaty se budete moci zapojit přímo během diskuze pomocí komentářů pod videem. Pokud máte již nyní nějaké otázky, pište je prosím do této události

#Klima #PCT #klimatická změna

Kateřina Davidová
Seniorní výzkumná pracovnice

Expertíza: Energetická a klimatická politika EU, ochrana životního prostředí

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org