RTVS: UK general election

Our director Vladimir Bartovic analyzed in an interview for RTVS.sk results of the UK general election.

 

Je to velmi těžké zatím říci, proč se Britové rozhodli tak jak se rozhodli, každopádně to naznačovali už i v průzkumech a hlavně v tom posledním průzkumu od agentury Jugo, pokud bych měl spekulovat co bylo příčinou tohoto rozhodnutí Britů – to znamená oslabení podpory konzervativní strany a podpory Mayové a návrat k labouristům a Corbynovi – že Britové nepochopili proč Mayová vyhlásila předčasné volby ikdyž nemusela. Ona tvrdila, že potřebuje získat silnější mandát. Toto Britové neakceptovali a zároveň reflektovali na velmi zpackanou kampaň konzervativní strany, velmi špatně napsaný volební program, změny postojů v průběhu několika hodin a podobně.

 

Je to pokus i o svoji vlastní záchranu. Samozřejmě Mayová se dohodla ze zástupci UKIPu, aby měla podporu menšinové vlády. Musí jednat rychle, protože jí hrozí revolta i ze strany vlastních poslanců konzervativní strany, takže pokud rychle dostane povolení od britské královny tak minimalizuje riziko vlastního sesazení. 

You can listen to the whole interview (In Czech) in time [03:09-26:59] here.

#UK general election #Theresa May #Jeremy Corbyn

Expertise: EU institutional issues, Economic and Monetary Union, € and European budget, Brexit, EU foreign policy, EU enlargement with the focus on Western Balkans, Slovak foreign and domestic policy and economic issues

Related articles



EUROPEUM Institute for European Policy
Staroměstské náměstí 4/1
Prague 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org