POZVÁNKA: Tvoří Evropa a mladí lidé dobrý pár?

Zveme na druhé setkání debatního cyklu „1989-2019, Cesty Evropy“ s názvem „Tvoří Evropa a mladí lidé dobrý pár?“, které se uskuteční 28. března vás v 18:00 ve Francouzském institutu (Štěpánská 35, Praha 110 00).

Debaty se zúčastní francouzská politoložka Claire Versini (Académie Notre Europe). Claire bude debatovat s poslancem Mikulášem Peksou z České pirátské strany. Moderovat bude Martin Vokálek (EUROPEUM Institute for European Policy).

Mladí lidé jsou v současné době nejsilnější stránkou EU. EU si toho je vědoma a podniká směrem k nim vstřícné kroky. Mladí lidé to Evropě určitým způsobem vracejí, ať už jde o jejich pozitivní přístup k EU nebo tím, že se aktivně účastní politického života a tvoří tak přidanou hodnotu politiky EU.

Nicméně tyto iniciativy nejsou ještě stále příliš početné a mají omezený dosah. Je tedy nutné přemýšlet o těchto nedostatcích, vyvolat reflexi a najít nástroje, které mladým Evropanům umožní podílet se na vytváření Evropské unie.  

Claire Versini je odbornicí na témata spojená s evropským občanstvím a mládeží. Jako vedoucí pedagožka a ředitelka rozvoje na Jacques Delors Institute měla na starost pedagogické a občanské záležitosti. Stála u vzniku Akademie Notre Europe, současně se také angažuje v několika evropských asociacích (Unie evropských federalistů).

Simultánní tlumočení z francouzštiny zajištěno. Vstup je volný v rámci kapacity sálu, doporučujeme rezervaci na webu Francouzského institutu.

Událost najdete také na Facebooku.

 

 

 

#EU #Evropská unie #Francouzský institut

Martin Michelot
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: NATO and transatlantické vztahy, evropská obranná a bezpečnostní politika, francouzská politika, volební procesy a sociální otázky, skupina Visegrád a CEE, institucionálné otázky EU

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org