V4, Francie a zahraniční politika EU: Čas jednat

Srdečně vás zveme na debatu „The V4, France, and EU Foreign Policy: Time to Act“ (Zahraniční politika V4, Francie a EU: Čas jednat), která proběhne 19. března 2019 od 17:00 do 18:30 v Polském institutu v Bratislavě (Nám. SNP 27, 814 99, Bratislava).

Francie je v dnešní EU nejdůležitějším hráčem Společné zahraniční a bezpečnostní politiky EU (CFSP). Nicméně vztahy zemí V4 a Francie v těchto otázkách jsou někdy nedostatečné kvůli rozdílným strategickým kulturám a politickým prioritám. Tyto rozkoly se objevují také mezi členskými zeměmi V4. Vzhledem k odchodu Spojeného království z EU a nejasné roli Spojených států je zřejmá potřeba, aby EU využila svou plnou sílu v zahraniční a bezpečností politice. V jakých oblastech mohou země V4 a Francie spolupracovat pevněji? Jaké budou priority Společné zahraniční a bezpečnostní politiky EU?

Potvrzení mluvčí:

  • Dániel Bartha, ředitel Centra pro euroatlantickou integraci a demokracii
  • Éric Maurice, ředitel bruselské kanceláře Nadace Roberta Schumana
  • Martin Michelot, zástupce ředitele Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM
  • Róbert Ondrejcsák, státní tajemník Ministerstva obrany Slovenské republiky
  • Jolanta Szymanska, Polský institut mezinárodních vztahů – PISM

Debatu bude moderovat Lucia Yar z EURACTIV.sk.

Projekt je podporován Mezinárodním visegradským fondem, organizují ho Institut pro evropskou politiku EUROPEUM (Česko), Centrum pro euroatlantickou integraci a demokracii (Maďarsko), Polský institut mezinárodních vztahů – PISM (Polsko) a Univerzita Komenského (Bratislava).

Událost najdete také na Facebooku.

Těšíme se na vás!

 

 

 

#EU #Francie #V4 #Evropská unie

Martin Michelot
Výzkumný spolupracovník

Expertiza: NATO and transatlantické vztahy, evropská obranná a bezpečnostní politika, francouzská politika, volební procesy a sociální otázky, skupina Visegrád a CEE, institucionálné otázky EU

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org