POZVÁNKA: EU± // Dopady britských voleb na brexit

Jaké další důsledky mohou mít volby v UK na Evropskou unii? Jak probíhá volební kampaň, jaké strany kandidují a jaký mají program? Jaké výsledky očekávají experti? Na tyto a další otázky odpoví přední čeští znalci Velké Británie 11. prosince v Pražské kreativní centrum.

Ve čtvrtek 12. prosince půjdou britští občané k volbám, které budou mít zásadní vliv na budoucí směřování Velké Británie. Podaří-li se Konzervativní straně získat většinu křesel v dolní komoře, vystoupí Spojené království vysoce pravděpodobně z EU na konci ledna 2020. V případě remízy nebo většiny pro labouristy se dá ale očekávat další odklad brexitu a potencionální nové referendum o členství v EU.

Jaké další důsledky mohou mít volby v UK na Evropskou unii? Jak probíhá volební kampaň, jaké strany kandidují a jaký mají program? Jaké výsledky očekávají experti? Na tyto a další otázky odpoví přední čeští znalci Velké Británie.

Hosté:

  • Filip Nerad, analytik a bývalý zpravodaj z Bruselu a Berlína, Český rozhlas
  • Jan Váška, Katedra evropských studií IMS FSV UK

Debatu bude moderovat Tomáš Weiss z Katedry evropských studií IMS FSV UK.

Událost, která je dostupná i na Facebooku, se uskuteční ve čtvrtek 11. prosince od 19:00 v Pražském kreativním centru (Staroměstské náměstí 4/1, Praha). 

#Brexit #Velká Británie #EU

Související články



Institut pro evropskou politiku EUROPEUM
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1 - Staré Město
110 00

tel.: +420 212 246 552
email: europeum@europeum.org
https://www.europeum.org